Dette er en brochure

Hvad er en Brochure?

En brochure er en betegnelse for flere ting, og kan indholde illustreringer, oplysninger om eller reklamere for noget. 

I dette indlæg kan du læse om hvad en brochure er. Få større indblik i hvordan de kan bruges, og hvad de kan indholde. 

En brochure er mere end én tryksag

Ordet brochure kommer fra fransk og er afledt af “brocher”, der betyder “at sammensy til et hæfte”. Dog kan en brochure være mange ting. En flyer kan sagtens være en brochure, og det samme kan en folder. Det behøver derfor ikke at være et decideret hæfte, for at kunne kaldes en brochure.

Når du tænker på en brochure, tænker du sandsynligvis på et katalog- eller folderlignende blad fuld af farver, billeder og information. Som nævnt, så kan det dog være mange ting, alt efter hvem du spørger. Dog kan man opdele “brochurer” op i 3 forskellige typer.

En brochure kan både være online og offline. Som trykkeri tilbyder vi selvfølgelig den offline-version i stort set alle afskygninger. Vi tilbyder især tre typer af tryksager, der alle kan være en brochure:

Flyers/løsblade – den “plane” brochure

En klassiker inden for små brochure er flyers. Et enkelt ark med tryk på den ene eller på begge sider, som ikke er foldet. De mest anvendte formater er A6, A5 og A4 – se vores guide til papirstørrelser og formater her. Ofte vil man benytte flyers til uddeling op til begivenheder eller informationskampagner, men kan nærmest bruges til hvad som helst, hvilket har gjort flyers til et populært valg inden for tryksager.
Se udvalget og bestil dine flyers her.

Foldere – den foldede brochure

En anden god mulighed er naturligvis at lave en folder. Det kan være en meget simpel version, som er et ark, der blot foldes på midten – men kan også være med flere folder og dermed flere sider. Vi tilbyder foldere med op til 8 sider, og mulighederne for hvordan de foldes er mange.

Ofte vil foldere blive benyttet i forbindelse med messer, begivenheder, uddeling i lokalområdet og til at stå i receptionen og er et effektivt redskab til at dele budskaber, tilbud eller læring.
Se udvalget og bestil dine foldere her.

Hæfter – den hæftede brochure

Hvis du har mere på hjertet, end der kan være på et enkelt ark, eller i en folder. Så kan du med fordel overveje at få lavet et hæfte. Hvis du har mange billeder, som du ønsker at vise, kan dette især være et oplagt valg.
Et hæfte består af mindst to ark, som hæftes (klipses) sammen på midten – kaldet ryggen.
Du vil i et hæfte altid have mindst 8 sider, og 4-tabellen følges herefter (da der er 4 sider pr. ark).
Med andre ord kan du ikke få et hæfte på 10 sider – eller, det kan du godt, men så vil der være 2 blanke. Hæftet vil skulle være 8 eller 12 sider.
Se udvalget og bestil dine hæfter her.

Indholdet i din brochure er vigtig

Mulighederne for at komme ud til potentielle kunder er mange. Du kan dele dine brochure ud på gaden som “handouts”, på messer, i butikker, i receptioner og i diverse “brochureholdere”. Der er dog mere arbejde i at få succes med uddeling af tryksager end at sende dem til tryk hos trykkeriet.

En afgørende faktor for om folk vælger at beholde og gemme din brochure frem for at smide den i den nærmeste skraldespand, er at bruge tid på at udtænke indhold og layout meget nøje. Du skal gøre dig tanker omkring hvad der skal få folk til at tage i mod, gemme og læse netop din brochure.

Hvorfor er dit indhold relevant for dine modtageren? Hvis indholdet ikke er godt og relevant, ender den højst sandsynligt i den nærmeste skraldespand. Hvad får dig til at beholde og gemme en brochure du får stukket i hånden?

  • Gennemtænkt og veludført layout
  • Vigtig information 
  • Et spændende arrangement
  • Særlige tilbud

Se udvalget og bestil brochure eller andre tryksager her